Download zona

DOWNLOAD ZONA

Posjete

Ko je na portalu: 44 gostiju i nema prijavljenih članova

Korisni linkovi za učenje

 

Velike kolekcije edukativnih video zapisa i video predavanja:

http://www.khanacademy.org - svi predmeti

http://www.youtube.com/education - najveća baza edu. videa

 

Fizika

  • SIMULACIJE

http://surendranath.tripod.com/Applets.html

http://www.walter-fendt.de/ph14cr/

http://phet.colorado.edu/en/simulations/category/new

  • ANIMACIJE

http://www.upscale.utoronto.ca/GeneralInterest/Harrison/Flash/

 

Informatika

  • PROGRAMIRANJE

Video predavanja na hrvatskom

 

Učenje kodova za web razvoj na hrvatskom

  • OFFICE ALATI

Vježbe za word, excel i powerpoint

 

http://www.algebra.hr/ - informatičke i srodne "moderne" znanosti

 

Kemija

http://chemgeneration.com/hr/ - virtualni laboratorij

 

Povijest

http://www.conflicthistory.com/ - ineraktivna karta za proučavanje povijesnih sukoba

 

 

Prenosimo

www.skole.hr - Vijesti
  • Ovu školsku godinu pročitali ste jako puno lekcija i knjiga za lektiru. Ljeto je i želite zaboraviti na obaveze i opustiti se. Možda se odlučite opustiti čitajući knjigu po svom izboru za koju cijelu školsku godinu niste imali vremena…

  • Još jako malo i škola je gotova… Sutra, 14. lipnja završava školska godina 2017./2018. Slijedi gotovo tri mjeseca bez školskih obveza što vam daje mogućnost drugačijeg planiranja vremena za odmor, sportske aktivnosti, dokolicu i još mnogo toga.

  • Srednjoškolci se u završnom razredu nađu pred velikom odlukom: hoće li studirati ili tražiti posao. Učenici završnog razreda srednje škole u školskoj godini 2016./2017. zasigurno su se već donijeli odluku kamo nakon srednje škole. To zasigurno nije bila jednostavna odluka. Srednjoškolcima koji još nisu odlučili kamo nakon srednje škole, ili pak nisu sigurni u svoju odluku, a u sljedećoj školskoj godini ih upravo to očekuje u ovom tekstu predstavljamo portal e-Usmjeravanje.

  • Obaveze u školi se nagomilavaju, dio tvog vremena zauzimaju i izvanškolske aktivnosti, a svakako želiš dio vremena provesti i s prijateljima. Kako sve to uskladiti?

  • Kulture diljem svijeta imaju specifične obrede prijelaza kojim se obilježavaju važni trenutci u životu osobe kao što su rođenje, pubertet, vjenčanje ili smrt. Najkraće rečeno, obred prijelaza je događaj koji za svakog pojedinca obilježava prijelaz iz jedne društvene uloge u drugu. Najčešće se ovi obredi odvijaju na prijelazu iz djetinjstva u zrelost. Antropološka literatura najbogatija je upravo opisima adolescentskih inicijacijskih obreda prijelaza, tj. primanja djevojaka i mladića u svijet odraslih. Njima ćemo se i baviti u ovom tekstu.